aparitia unghiilor false


„În ziua de azi ne vezi aproape pe toate mâinile şi îţi este greu să ne deosebeşti de cele adevărate; dar nu contează asta, ci faptul că noi rezistăm mai mult,  putem fi într-o oră lungi, arătăm frumos şi putem avea modele mai diversificate decât celelalte.”
Acryl
Da, este vorba despre unghiile false, cu gel sau acryl. Cum am spus le vedem aproape pe toate mâinile, şi m-am gândit că o mică istorie ale acestora ar fi de folos.
Spre uimirea tuturor unghiile false cu acryl au fost inventate de un bărbat. Da am spus bine, acestea au fost inventate de un stomatolog pe nume Fred Slack în anul 1954 în Statele Unite ale Americii. Cum a descoperit el unghia cu acryl? Ei bine în timp ce lucra la o dantură, i s-a rupt o unghie şi a încercat să-şi construiască una nouă din acryl (material folosit în stomatologie); din cauză că durerea dispăruse şi unghia părea foarte naturală el a continuat cercetările.
Gel
Tot în Statele Unite ale Americii au fost inventat şi gelul pentru unghiile false.  De atunci toate saloanele au început să folosească gelul din cauză că nu are miros spre deosebire de acryl însă acryl-ul este preferat şi el datorită proprietăţii sale de a masca anumite defecte ale unghiei oferindu-i un aspect natural.
Pentru a mă convinge care dintre cei doi ar putea fi mai bun am  fost la un salon care aplica gel şi acryl şi le-am întrebat pe doamnele de acolo ce părere au.Concluzia? Ei bine acryl-ul este recomandat pentru  femeile mai agitate, obişnuite să poarte unghii lungi iar gelul pentru femeile care poartă unghiile mai scurte şi french-ul.
Au existat multe discuţii despre care ar putea distruge mai rău. Specialişti spun ca nici unul dintre ele.
Unghia se poate deteriora doar din cauza pilei, responsabilă de lucrul acesta fiind persoana care face manichiura. Unghiile au de suferit dacă foloseşte o pilă dură sau sau lucrează incorect.


Aceste unghiuţe aparţin unor colege de la noi din Universitate. Puteţi ghici natura lor? Naturale, cu acryl sau cu gel? Vă aşteptăm răspunsul la adresa http://letscommunicateueb.blogspot.com/