tratamente naturiste pentru par

              Tratamente naturiste pentru păr
 - contra căderii părului: 2 linguri ulei de măsline + 1 gălbenuş de ou + câteva picături de lămâie (o fiolă de vitamina C care întăreşte părul); apoi, omogenizate se aplică pe părul curat, se acoperă cu o cască de baie şi se stă 45 de minute, după care se spală cu şampon; 
 - contra căderii părului şi a mătreţii: 500 gr praf de cedru (de la farmacie) + 2 gălbenuşuri de ou ( în funcţie de lungimea părului) + câteva picături de lămâie. Se adaugă pe rădăcini 15 minute, iar apoi se şamponează. Se repetă o data pe săptămâna/ 3 ori pe luna; 
 - pentru un păr mai des şi mai lucios: 1 gălbenuş de ou +1/2 pahar de chefir sau sana + 1 ceapă rasă fin + puţin alcool alimentar. Se aplică pe păr şi se lasă 2 ore, se şamponează şi nu se usucă cu foehnul. Se repetă de 3 ori pe lună. 
 - pentru păr subţire şi deteriorat: balsam+ 2 linguri smântână + 1/2 lingură de ulei de germeni de grâu + 1 lingură suc de lămâie. Se omogenizează şi se întinde pe părul umed după spălare, se acoperă cu o cască de baie, se stă 15 min. şi apoi se clăteşte. Se aplică 1 data pe săptămână.                                          
             
Împotriva căderii       părului 
 Împotriva căderii părului foarte eficientă este şi tinctura de lavandă. Se realizează frectionarea la rădăcina părului cu tinctura de lavandă din abundenţă, după care capul se acoperă. Frictionarea cu tinctură, conform prospectului, se face o dată pe zi, seara, se ţine apoi acoperit 1-2 ore, după care se spală bine, de preferat cu şampon natural. 
 Alifie cu rostopască 
 Amestecaţi 6 g suc de rostopască plantă, săpun alb şi unguent camforat, până obţineţi o alifie omogenă. Se spală părul, clătindu-se foarte bine, apoi se realizează o infuzie din frunze de rostopască (1/2 linguriţă de plantă mărunţită, peste care turnaţi 200 ml apa clocotită, acoperiţi vasul pentru 8 ore, apoi strecuraţi). După realizarea infuziei se aplică alifia la rădăcina firelor de păr şi se fricţionează energic.     
            
                       Recomandări naturiste 
                  şi eficiente pentru creşterea părului
 Tinctura de mesteacăn: Se recomandă frectionarea uşoară a rădăcinii părului, cu un amestec de tinctură de mesteacăn şi tinctură de ardei iute, în proporţii egale. 
 Tinctura de urzică :Se frectioneaza rădăcina părului cu o combinaţie în proporţii egale de tincturi de urzică şi tinctură de ardei iute.